12. jul. 2007

Prenosi sej DZ

Mami ze nekaj casa ob popoldnevih gleda ali poslusa prenose sej na TVS (na drugem programu, jasno). Po pravici povedano se mi je zdela njena navada rahlo cudna, ampak sem se ji danes pridruzila pri novem hobiju.

Stvar je zares zabavna! Poslanci si med seboj ponujajo psiholoske nasvete, obkladajo se s precej neprijaznimi nazivi ...

Sploh pa so navdusujoce retoricne sposobnosti posameznikov: od tistih, ki svoj komentar preberejo s sklonjeno glavo in tihim glaskom, do tistih, ki divje rohnijo ob vsaki pripombi.

Tudi komentatorja imajo, na zalost je precvekal najbolj zanimiv del, ampak naj mu bo, prepricana sem, da se bo scasoma navadil ...

Moram preveriti, kdaj bo naslednji prenos, da se zalozim s kokicami ...

4 komentarjev:

Aelfsciene pravi ...

Jaz jih tut na case gledam :) Ce je kaj vsaj priblizno zanimivefa na dnevnem redu. Eni znajo bit prav prijetno strupeni :)

Edina beda je, ko se zadeva zavlece in s tem odpove ves program. Saj ne, da bi bilo na TVS2 vecinoma kaj pametnega, ampak kaj se pa le najde sem ter tja :)

Nina pravi ...

Heh, v zadnjem času je drugi program že skoraj parlamentaren :) Hecno je bilo, da so bila neposredno po prenosu poročila, ki so povedala natanko isto, kot smo lahko slišali par minut prej :)

Unknown pravi ...

Spoštovani gospod predsednik, spoštovani poslanci, polsnake....
Zahvaljujem se za besedo.

Spoštovani gospod minister....( ponavadi tu že vseka prva žaljivka oziroma deskriditacija :) )

Če bi vse to zahvaljevanje in izražanje spoštovanja...čeprav ga dejansko ni...izpustili, bi se morda še kaj pametnega zmenili. Tako pa raje upoštevajo bonton v DZ, vsaj kar se tiče uvodnih besed, potem pa itak natolcavajo vedno eno in isto.

Burleska, burka...kokice pa ja, obvezne :)

Nina pravi ...

V bistvu se mi zdi, da so vsi ti nazivi rabljeni v znak "spostovanja". Dejstvo pa je, da ce bi se med sabo spostovali toliko, kot si to razlagajo v teh nagovorih, bi bilo na sejah dosti manj osebnih prickanj in vec konstruktivnih debat ... In boljsih zakonov?